Inspiration Concepts
Goedemiddag! Heb je een vraag? Bel ons: 013 - 590 32 56

WordPress versie 4.8

Gisteren bracht WordPress versie 4.8 uit, ook bekend als “Evans”. De naam is een eerbetoon aan de Amerikaanse jazzpianist en componist William John “Bill” Evans. Naast updates bevat deze release ook nieuwe functies.

Wat kun je verwachten van WordPress 4.8

De nieuwe versie van WordPress is gebouwd met de gebruiker in gedachten. De nieuwe functies zijn bedoeld om jezelf en je bedrijf/merk nog beter te vertegenwoordigen dan voorheen.

Widget updates

  • Image widget – Je kunt nu gemakkelijk een afbeelding aan een widget toevoegen zonder diverse codes te gebruiken.
  • Video Widget – Het is nu super eenvoudig om een video van je mediabibliotheek toe te voegen aan een sidebar op je site met de nieuwe video widget van WordPress 4.8.
  • Audio Widget – Ben je een podcaster, muzikant of wil je gewoon audio toevoegen aan je site? Dit kun je nu gemakkelijk doen door het bestand te uploaden via de Mediabibliotheek en dit in te laden in de audio widget.
  • Richt Text Widget – Teksten zonder opmaak zijn verleden tijd! Nu is het namelijk mogelijk om je teksten in de widgets op te maken.

Hyperlink

Heb je ooit geprobeerd om een hyperlink of de tekst van een link bij te werken? Dit zorgde waarschijnlijk voor veel frustraties. Met de nieuwe link boundaries functie wordt het nu gemakkelijker om tekst te selecteren en deze te koppelen.

WordPress Events

Wist je dat WordPress naast een online community ook een groot offline community heeft? We praten hier over groepen die regelmatig bij elkaar komen in meer dan 400 steden over de hele wereld.
Met de nieuwe dashboard widget is het eenvoudig om alle WordPress events (WordCamps en officiële WordPress meetingen) in de gaten te houden.

Updates voor ontwikkelaars

Voor de WordPress ontwikkelaars onder ons zijn er ook een aantal nieuwe functies toegevoegd:

  • Meer toegankelijke admin panel headings
  • Core support van WMV en WMA bestanden zijn verwijderd
  • Multisite updates
  • Text-editor JavaScript API
  • Media widgets API
  • Customizer width variable

Het is belangrijk dat je WordPress website up-to-date blijft. Je zorgt er hierdoor voor dat je website veilig en bereikbaar blijft. Voordat je een update uitvoert is het aan te raden om een backup te maken van de gehele website. Wil je de update niet zelf uit laten voeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Bron: WP Engine

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *