Inspiration Concepts
Goedemiddag! Heb je een vraag? Bel ons: 013 - 590 32 56

Wat is Magento?

Wereldwijd is Magento één van de meest gebruikte platforms voor e-commerce. Het in 2008 gelanceerde webshoppakket heeft vele gebruikers. Alleen Nederland telde begin 2016 al zo’n 24.000 Magento shops. Dat is het hoogste aantal per miljoen inwoners ter wereld!

Magento is een open source webshoppakket. Dat betekent simpel gezegd dat je ermee mag werken zonder bijvoorbeeld auteursrechten te betalen. Tegelijk is het een bijzonder professioneel platform.

Magento is geschikt voor zowel grote als kleine webshops. Het is flexibel, volledig aan te passen aan jouw wensen en prima te integreren in je bedrijfsvoering. Door de manier waarop het systeem is opgezet, groeit het bovendien makkelijk met je bedrijf mee.

Waarom werken wij met Magento?

Je kunt ons met recht een Magento specialist noemen. We werken er al sinds 2013 mee. En dat is niet voor niks. Het is een compleet, krachtig en gebruiksvriendelijk systeem.

We vinden het ook prettig dat Magento een open source platform is. Het kent een grote community van developers en gebruikers, die het systeem samen steeds beter maken. Door die voortdurende ontwikkeling is Magento altijd technisch up to date, is er veel aandacht voor gebruiksgemak en zijn er heel veel verschillende modules beschikbaar. Een ander voordeel van open source is dat de investeringskosten relatief laag zijn. Je hoeft immers geen nieuw systeem te bouwen.

Magento kent vele basisfuncties én is makkelijk uit te breiden. Daardoor kun je stap voor stap steeds meer bedrijfsprocessen automatiseren. Een andere reden waarom we graag met Magento werken, is dat het goed te koppelen is aan de software waarmee je al werkt. Door onze ervaring met maatwerkmogelijkheden, krijg je een webshop die geheel is afgestemd op jouw bedrijf. Zo kun je het beste uit je webshop halen.

De voordelen van Magento

Een Magento webshop omvat alles wat een webwinkel nodig heeft. Het systeem heeft allerlei functies waar je niet zonder kunt en tal van handige extra's. Je kunt je webshop zo basic of uitgebreid maken als je zelf wilt.

Enkele voordelen op een rijtje:

 • Een snelle zoekfunctie voor je klanten
 • Modules voor orderverwerking en voorraadbeheer
 • Betalingsfaciliteiten zoals iDeal, creditcard of PayPal
 • Een functionaliteit voor klantbeheer
 • Koppeling met boekhoudkundige software zoals Exact, Gripp, Moneybird
 • Integratie van een verzendmodule van een pakketdienst zoals PostNL, DHL, DPD

Waarom Magento 2?

Met Magento 2 ben je klaar voor de toekomst. De geheel vernieuwde versie van het systeem stelt ons in staat nog betere webshops bouwen. En daardoor kun jij weer meer omzet generen. De voordelen van Magento 2:

+ Verbeterde techniek

Niet alleen jij en je personeel werken makkelijker met dit systeem. Dit geldt ook voor de developer. Voor ons dus. En dat betekent uiteindelijk lagere kosten voor jou.

+ Verhoogde snelheid en dus optimalere prestaties

De prestaties van Magento 2 zijn duidelijk verbeterd. Dat is goed te merken bij het laden van een pagina: dat gaat razendsnel. Net als het toevoegen van een product aan de winkelwagen.

+ Meer responsive

Magento was al geschikt voor mobiel en tablet, maar de nieuwe versie is dat nog meer. Een belangrijk voordeel is dat nu ook de 'achterkant' van het systeem responsive te maken is. Handig voor bijvoorbeeld orderpickers.

+ Veiliger

Magento 1 was soms iets té open, wat de veiligheid niet ten goede kwam. De nieuwe versie dwingt developers meer één kant op, waardoor met name uitbreidingen en maatwerkoplossingen veiliger zijn.

Onze Magento 2 diensten

Magento 2 webshop

Kies je voor een Magento 2 webshop? Inspiration Concepts biedt verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor ons basispakket. Daarvoor gebruiken we een eigen gemaakt framework met functionaliteiten die wij noodzakelijk vinden. Voordeel is dat je met een lage investering toch een goed werkende webshop hebt.

Benieuwd hoe het basispakket eruit ziet? Vraag dan hier een demo aan.

Wil je een webshop die net iets meer heeft? Een unieke uitstraling, uitgebreide functionaliteiten en complexe koppelingen? Je eigen ontwerp, dat aansluit bij je huisstijl? Er is van alles mogelijk. Neem gerust contact op voor een gesprek over een maatwerkoplossing voor jouw bedrijf.

Magento 2 B2B

Hoogste tijd voor een b2b webshop? Of toe aan de volgende stap in e-commerce? Met een Magento b2b webshop kun je je (vaste) klanten nog beter bedienen. Want Magento 2 maakt bestellen zo efficiënt mogelijk, voor jou én voor je klanten.

We hebben tal van interessante Magento 2 opties voor de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen portaal voor iedere account, inclusief klantspecifiek aanbod en geïndividualiseerde bestellijst. Razendsnel reageren op offerteaanvragen is er ook één, net als (volledig) geautomatiseerde orderverwerking. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Neem eens contact op om te kijken wat we voor jouw bedrijf kunnen doen!

Magento 2 upgrade

Heb je al een Magento 1 webshop? Dan is dit het moment voor een Magento 2 upgrade. Magento 1 wordt straks niet meer ondersteund. Dat betekent geen nieuwe updates meer. En je wilt natuurlijk niet met een verouderd systeem werken. Zo'n overstap is op den duur niet alleen noodzakelijk, het nieuwe systeem zit technisch veel beter in elkaar en presteert daardoor beter.

Een update naar Magento 2 is ook een goed moment om even stil te staan bij de toekomst. Waar wil je heen met je bedrijf? Is je webshop klaar voor je plannen? Zo vormt overstappen het startpunt voor verdere groei.

Wat houdt overstappen in?

Een update naar Magento 2 is niet met één druk op de knop geregeld.  Magento 2 is een compleet nieuw systeem. Je webshop wordt weer helemaal opnieuw opgebouwd. Dat kan relatief eenvoudig wanneer alleen je data overgezet hoeven te worden. Maar wil je je huidige functionaliteiten behouden, dan is meer nodig dan alleen zo'n Magento migration. In dat geval kun je bij ons terecht voor maatwerk: functies speciaal toegespitst op jouw bedrijfsvoering.

Overstapplan

Op zoek naar een betrouwbare Magento partner? Bij ons begint overstappen begint met een goed plan. Samen gaan we om tafel en beantwoorden vragen als:

 • Hoe gaat het overzetten van data in zijn werk?
 • Welke maatwerkfuncties (of functionaliteiten) neem ik mee?
 • Heb ik nieuwe functies nodig?
 • Hoe gaat het traject eruitzien?
 • Wat kan ik verwachten?

Nieuwsgierig geworden?

Contactformulier