Menu

Easy Living Portugal

Wat ga jij doen als je met pensioen bent, blijf je in Nederland wonen of ga je emigreren? Easy Living Portugal is een woonproject in Canedo de Basto met een sociaal karakter. Geniet van je privacy in je eigen koopwoning van minimaal 520m2 of neem een duik in het gezamenlijke zwembad. Betaalbaar wonen in de prachtige natuur van Noord-Portugal is nu binnen handbereik!

Klant

Easy Living Portugal

Sector

Vastgoed

Resultaat Bekijk resultaat

Klantvraag

Sinds jaar en dag zijn wij de trotse online partner van Easy Living Portugal. Omdat het woonproject een nieuwe fase in gaat, zijn wij gevraagd om een nieuwe website te realiseren. De website moet informeren over het project, de kavels en uiteindelijk bezoekers warm maken om over te gaan tot het kopen van een huis.

Onze oplossing

De vorige website was gebouwd met WordPress en de klant heeft hier de nodige ervaring in opgebouwd de afgelopen jaren. De keuze om weer voor WordPress te gaan was dan ook snel gemaakt. We zijn terug naar de basis gegaan en hebben alles vanaf nul opgebouwd. Kavels kunnen gemakkelijk beheerd worden en de content wordt altijd in de juiste look and feel getoond.

Mobile first

Iets minder dan 50% van de website bezoekers bekijkt de website via een mobiel apparaat. Dit kan dus een telefoon, tablet of een andere wearable zijn. Om er voor te zorgen dat de website op elk apparaat goed zichtbaar is, zijn we het redesign gestart vanuit een mobile first gedachte. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken welke informatie belangrijk is en altijd zichtbaar moet zijn.

Maatwerk thema

De vorige website was inmiddels al een paar jaar geleden gerealiseerd en maakte gebruik van verouderde technieken die niet meer ondersteund worden. Dit zorgde voor verschillende problemen tijdens het onderhouden van de website. Reden genoeg om de nieuwe website vanaf de grond op te bouwen.
Nieuwe technieken, betere performance en een betere schaalbaarheid zorgen ervoor dat we de website in de toekomst gemakkelijker kunnen onderhouden en doorontwikkelen.

Gutenberg editor

Sinds de komst van WordPress 5 wordt er gebruik gemaakt van de gutenberg editor. Een visuele editor die meteen kan laten zien hoe je content er uit komt te zien op de voorkant van de website. Omdat we het beheer van de website zo gemakkelijk mogelijk willen maken, hebben we verschillende Gutenberg blokken ontwikkeld. Door gebruik te maken van deze blokken op diverse pagina’s, hebben we een eenheid gecreëerd in de look and feel van de content door de gehele website.

Interactieve kaart

In totaal worden er 10 woningen gebouwd op Easy Living Portugal. 10 woningen betekent 10 kavels met verschillende afmetingen, specificaties en prijzen. Om deze informatie zo duidelijk en transparant mogelijk te tonen op de website, maken we gebruik van de Custom Post Type functie van WordPress. De kavels kunnen in de back end van de website verrijkt worden met de desbetreffende informatie en tevens kan er aangegeven worden of een kavel nog beschikbaar, onder optie of al verkocht is. Al deze informatie wordt gebundeld en op losse kavel pagina’s getoond. Daarnaast hebben we een interactieve plattegrond ontwikkeld waarop de verschillende kavels te zien zijn. De plattegrond laat eenvoudig zien of een kavel nog beschikbaar is.

Multisite

Door gebruikt te maken van de WPML plugin, hebben we de website in een handomdraai omgezet naar een multisite. Alle pagina’s en nieuwsberichten zijn per pagina anders in te delen en te vertalen. De website is hierdoor in 4 talen te bekijken (Nederlands, Engels, Duits en Portugees).

Hosting

Omdat de website wordt bezocht door mensen van over de hele wereld, is het belangrijk dat de website overal goed te bereiken is. We hebben daarom de keuze gemaakt om hiervoor samen te werken met onze hostingpartner WP Engine. De website staat gehost op een geoptimaliseerde WordPress omgeving en maakt gebruik van een CDN (content delivery network) zodat de content snel getoond kan worden

Klant aan het woord

Sinds jaar en dag werk ik samen met Inspiration Concepts. Wat mij opvalt is dat ze niet tegenover je staan maar naast je, om zich helemaal in te leven over dat wat voor Easy Living Portugal van belang is. Hierdoor ontvang je een website die als een jas past. Tijdens de ontwikkeling was er altijd interactie waarbij Jacky veel kennis van zaken heeft. Ook voor de toekomst blijven ze de website continue monitoren met analyse van klik en kijkgedrag en van daaruit aanpassen en verbeteren. De website is bijzonder gebruikersvriendelijk opgebouwd en ook aan de vindbaarheid is gedacht. Door de nieuwe site gaat het aantal bezoekers toekomstig enorm stijgen en daarmee de kans op kopers van een huis.

Ik kan Inspiration Concepts van harte aanbevelen!

Jack Bastiaansen
Eigenaar Easy Living Portugal