Menu

Horecavoordeelshop.nl

Horecavoordeelshop is dé nummer 1 online horeca groothandel in Nederland voor al je non-food producten. Daarnaast zijn ze marktleider als het gaat om presentatiemiddelen en horeca apparatuur. Maar liefst 90% van het assortiment is direct leverbaar uit voorraad en kan al de volgende dag bezorgd worden.

Klant

Horecavoordeelshop

Sector

Groothandel

Resultaat Bekijk resultaat

Klantvraag

Horecavoordeelshop was toe aan de volgende stap, verder groeien middels gestelde doelen. Om de markt goed te kunnen blijven bedienen is het belangrijk om een veilige en betrouwbare webshop te hebben. Een webshop die niet alleen technisch goed in elkaar steekt, maar ook visueel voor de nodige sfeer zorgt. Daarnaast dient de webshop een ondersteunende taak te hebben, zodat er op het gebied van sales minder handelingen nodig zijn.

Onze e-commerce oplossing

We kijken altijd eerst, aan de hand van de wensen en verwachte groei, welk e-commerce platform het meest geschikt is. Vanwege de al aanwezige kennis van Magento (oude webshop) i.c.m. de wensen en doelen, kwamen wij met de volgende oplossing: een migratie naar Magento 2 met maatwerk functionaliteiten.

Migratieplan

Het migreren van een webshop met meer dan 21.000 producten en ruim vier jaar aan klant- en ordergegevens vereist een grote zorgvuldigheid en is dus niet zomaar gedaan.
Een aantal zaken zijn hierbij van belang; welke data moet er gemigreerd worden, hoe gaan we dit doen en waar moeten we rekening mee houden.
Ook had Horecavoordeelshop diverse advertentie campagnes draaien, inclusief remarketing, dus was het van groot belang dat op het gebied van SEO alles (URL’s/product ID’s) hetzelfde bleef. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we er voor gekozen om de migratie in fases uit te voeren en te werken met het PIM systeem Akeneo.

Akeneo

Met het oog op de toekomst en het behoud van de SEO waarde, is er gekozen om te werken met het PIM (Product Information Management) systeem Akeneo.
Alle data is gemigreerd van Magento 1 naar Magento 2 en vervolgens is er eenmalig een import gedaan in Akeneo. Alle productdata zoals afbeeldingen, omschrijvingen en specificaties worden vanaf nu in dit systeem beheerd. Het voordeel is dat er heel gemakkelijk nieuwe producten toegevoegd en bestaande producten gewijzigd kunnen worden. Bulk wijzigingen, zoals prijsverhogingen, is hierdoor makkelijker dan ooit. Daarnaast kan de productdata niet alleen gebruikt worden voor de webshop, maar ook voor externe marktplaatsen en voorraadbeheersystemen.

Maatwerk waar je op kunt bouwen

Content beheer

Door de gehele webshop wordt er een variatie van verschillende content getoond. Omdat de webshop visueel aantrekkelijk moest zijn, hebben we diverse elementen ontworpen t.b.v. de presentatie van de content. Middels maatwerk widgets zijn deze elementen dynamisch in te zetten op verschillende pagina’s, met telkens andere content. Het voordeel van deze aanpak is dat Horecavoordeelshop snel en gemakkelijk zelf nieuwe content kan toevoegen, die er qua styling altijd goed uitziet.

Inspiratie pagina’s

Bezoekers inspireren en tegelijkertijd meerwaarde toevoegen op het gebied van SEO, dat is wat Horecavoordeelshop wil bereiken. Omdat het in Magento standaard niet mogelijk is om landingspagina’s te maken, die er ook nog eens visueel goed uit zien, hebben we een module ontwikkeld waarmee het mogelijk is om inspiratie pagina’s aan te maken.

Offerteaanvraag

Regelmatig kwam het voor dat klanten een offerte aanvraag deden via de telefoon of per mail, wat voor een extra belasting zorgde op het sales team. Om dit proces te vereenvoudigen is het via de nieuwe webshop mogelijk om een offerteaanvraag te doen. Dit kan voor één soort product, maar ook voor verschillende producten. Horecavoordeelshop kan gemakkelijk een offerte uitbrengen aan de hand van de aanvraag en de klant kan dit vervolgens als nieuwe order in de webshop afrekenen.

Service level

Om het voor de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken is er een module ontwikkeld voor service level gerelateerde diensten. Denk hierbij aan de keuze of een oude machine retour genomen moet worden of bijvoorbeeld als er jaarlijks onderhoud gepleegd moet worden op een apparaat.

Verzendmethodes

Middels de extra bezorgmethode “tijdlevering” kan een klant zelf de bezorgdatum en gewenste levertijd aangeven. Op deze manier bepaald de klant zelf wanneer het uitkomt dat de bestelling wordt geleverd.

Support

En dan is daar het moment, de nieuwe Magento 2 webshop van Horecavoordeelshop.nl is live gegaan! Maar hoe nu verder? Net zoals een winkel is het belangrijk om niet stil te blijven staan. Door te blijven doorontwikkelen wordt de webshop steeds verbeterd, wat uiteindelijk zal bijdrage aan de groei van Horecavoordeelshop.nl