Menu

Nagelinkoop.nl

Nagelinkoop.nl is een groothandel voor iedere allround nagelstyliste. Naast het verkopen van hoogwaardige nagelproducten, bieden ze ook diverse opleidingen, workshops en trainingen aan.

Klant

Nagelinkoop

Sector

Cosmetica

Resultaat Bekijk resultaat

Klantvraag

De ontwikkelingen op het gebied van e-commerce gaan snel en dat is bij nagelinkoop.nl niet onopgemerkt gebleven. Met een toekomstgerichte visie met als doel groei, kregen nieuwe ideeën vorm en plannen werden gesmeed om deze ideeën te realiseren.
Al snel werd duidelijk dat het huidige webshop systeem niet meer voldeed aan de wensen en dat Nagelinkoop hiermee niet de beoogde groei kon inzetten. Tijd om te migreren van CCV Shop naar Magento. Van een SaaS oplossing naar een oplossing in eigen beheer, zodat er op elk gewenst moment aan de juiste knoppen gedraaid kan worden.

Onze e-commerce oplossing

Het fundament van de nieuwe webshop is gebouwd op Magento 2 en is aangevuld met extra functionaliteiten. Om het aan te laten sluiten op de huisstijl wordt er gebruik gemaakt van een maatwerk storefront thema. Vervolgens is de webshop verrijkt met de gemigreerde productdata, afkomstig uit de CCV Shop.

Migratieplan

Vanwege de ranking en vindbaarheid in zoekmachines, is er een plan gemaakt om de migratie gefaseerd uit te rollen. In verband met een nieuwe structuur hebben we eerst alle URL’s geïnventariseerd. Een aantal oude URL’s zijn geredirect naar de nieuwe structuur. Vervolgens is de productdata uit de oude webshop geëxporteerd, gestandaardiseerd in een nieuw format en daarna geïmporteerd in de nieuwe Magento webshop.

Maatwerk storefront thema

Middels een technisch onderzoek hebben we het bezoekersgedrag in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn bepaalde design keuzes gemaakt, zodat er meer gestuurd kan worden op conversie.
Op basis van de aanwezige huisstijl zijn er een aantal unieke pagina’s ontworpen. Vanuit deze basis is een maatwerk storefront thema ontwikkeld.

Blog

Naast het verkopen van nagel gerelateerde producten, wordt er met regelmaat ook content gedeeld in de vorm van tips en tutorials.
Om deze content te centraliseren hebben we een blog functionaliteit geïntegreerd. Dit heeft meerdere voordelen.
Blog berichten worden geïndexeerd door zoekmachines, waardoor het organische verkeer naar de webshop verhoogd.
Daarnaast kun je in blog berichten direct naar specifieke producten verwijzen, middels interne links. Op deze manier hoeft de klant niet naar producten te zoeken én creëer je een extra boost voor je sales.

Marketing

Door gebruik te maken van een Pinterest en Facebook pixel worden inzichten verzameld over o.a. conversies. Aan de hand van deze informatie wordt het mogelijk om doelgroepen te definiëren en gericht te targeten. Door middel van verschillende feeds wordt productinformatie doorgestuurd naar Google Ads en Facebook Ads. Deze data wordt gecombineerd met de vergaarde inzichten, zodat er op het juiste moment een specifiek product getoond kan worden in de vorm van een advertentie.

Integraties waar je op kunt bouwen

Verzendmethodes

De webshop maakt gebruikt van een directe koppeling met GLS. Hierdoor wordt orderinformatie, zoals naam en verzendadres, een op een doorgezet naar GLS. Dit hoeft dus niet (meer) handmatig ingevoerd te worden, wat een besparing in tijd oplevert én zorgt voor minder foutieve bezorgingen.
Naast verzending met GLS is het ook mogelijk gemaakt om een order af te halen in de fysieke winkel.

Betaalmethodes

Als er wordt gekozen om de bestelling af te halen in de winkel dan wordt er een extra betaalmethode getoond, “betalen in winkel”.
Ook is het mogelijk om een bestelling af te rekenen met iDeal of Bancontact. Deze betalingen worden afgehandeld door payment service provider SiSow.

Factuur- en boekhoudprogramma (Snelstart)

Meer orders betekent ook meer administratieve handelingen. Om deze handelingen zo veel mogelijk te beperken, is er gekozen om een gedeelte te automatiseren. Door een koppeling te leggen tussen Magento en Snelstart worden alle facturen rechtstreeks doorgestuurd en ingeboekt.

Mailchimp

Mailchimp is een platform voor marketing automatisering en e-mailmarketing service. Informatie over je klanten kan gebruikt worden, zodat je heel gemakkelijk gepersonaliseerde content kunt versturen. Door een koppeling te leggen tussen de webshop en Mailchimp worden klantdata en orderinformatie automatisch gesynchroniseerd. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor je marketingcampagnes.