Menu

Safetynation.nl

Safety Nation is specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen zoals werkkleding, werkschoenen, valbeveiliging en handschoenen. Deze producten vindt je terug in het online assortiment, evenals gereedschap en toebehoren.

Klant

Safety Nation

Sector

Groothandel

Resultaat Bekijk resultaat

Klantvraag

Sinds de oprichting in 2017 maakt Safety Nation jaarlijks een stevige groei door. Dit heeft geresulteerd in meer bestellingen en een toename van complexere bedrijfsprocessen.
Zo ontstond de behoefte aan een totaaloplossing; een e-commerce omgeving die voor meer gebruiksgemak zorgt, voor de klant en ter vergemakkelijking van de interne bedrijfsprocessen.

Onze e-commerce oplossing

De insteek van de nieuwe webshop is een combinatie van content en commerce met een custom design. Daarom is er gekozen om de webshop te bouwen met Shopware 6.
Niet alle gewenste functionaliteiten zitten standaard in Shopware, maar met de juiste plugins en koppelingen is dit alsnog gerealiseerd.

Wij werken standaard met Shopware 6, omdat Shopware 5 vanaf juli 2021 niet meer wordt doorontwikkeld en in 2024 volledig wordt uitgefaseerd. Door nu al gebruik te maken van de nieuwe versie wordt er niet alleen maar tijd en geld bespaard, maar kan de webshop ook verder groeien.

Redesign

Een nieuw e-commerce platform betekent ook kansen, als het gaat om het uiterlijk van de webshop. Meteen een mooi moment om veranderingen door te voeren.
Safety Nation kwam met een nieuwe huisstijl. Ondertussen hebben wij het bezoekersgedrag van de oude webshop gemeten en geanalyseerd.
Aan de hand van deze data is er een compleet nieuw ontwerp gemaakt voor de webshop. Een design dat niet alleen gebruiksvriendelijker is, maar ook aansluit op de nieuwe bedrijfsidentiteit van Safety Nation.

Content en Commerce

Met Shopware kun je de ultieme klantbeleving creëren door content en commerce op elkaar af te stemmen. Door de juiste content in te zetten op je webshop genereer je niet alleen nieuwe leads, maar realiseer je ook meer conversie.
Safety Nation wil door middel van content meer informatie over producten geven en interesse wekken. Dit gebeurd o.a. middels blogs en social media.

Maattabel

Elk kleding of schoenen merk hanteert een eigen maatvoering. Hierdoor is het soms lastig in te schatten of bijvoorbeeld een schoen of jas groter of kleiner uitvalt. Door een maattabel functie in de webshop te integreren, worden klanten altijd goed geïnformeerd over de pasvorm van een product.

Magazijnbeheer en verzending

Het inkopen, verkopen en afhandelen van een bestelling kan soms tijdrovend zijn. Om een deel van de bijkomende bedrijfsprocessen te optimaliseren wordt er gebruik gemaakt van Picqer.

Picqer is een online magazijn oplossing en zorgt voor meer overzicht en controle over je magazijn en voorraad. Het zorgt ervoor dat je al je producten, inclusief bijbehorende informatie, centraal hebt staan. Daarnaast wordt de voorraad van je producten realtime bijgehouden. Hierdoor kun je snel en foutloos bestellingen picken en versturen.

Door Picqer te koppelen met SendCloud worden bestellingen rechtstreeks doorgestuurd naar de alles-in-één verzendsoftware. Hierdoor wordt het gemakkelijk om per bestelling een vervoerder te kiezen, labels aan te maken, track en trace informatie te versturen en vervolgens de bestelling uit te leveren.

Offerte aanvragen

Door een offerte functie te integreren in de webshop, krijgen klanten de mogelijkheid om een aangepaste prijs voor een product aan te vragen. Dit is niet alleen een stukje service, maar biedt ook extra verkoopmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld grotere hoeveelheden van een bepaald product in een keer verkopen.

Akeneo

De webshop van Safety Nation bevat ca. 15.000 producten, waarvan veel producten meerdere variaties (kleuren, maten etc.) hebben.
De verkoop van deze producten gaat via twee verschillende webshops en een externe marktplaats (Bol.com).
Safety Nation had de wens om alle producten centraal te kunnen beheren. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Akeneo, een Product Information System (PIM).
Binnen dit systeem kunnen alle productspecificaties en de bijbehorende afbeeldingen worden geregistreerd. Hierdoor worden alle kanalen automatisch voorzien van de juiste productinformatie, wat Safety Nation een hoop tijd bespaard.