Menu

Shopware 6 is de opvolger van Shopware 5 en daarmee de nieuwste oplossing op het gebied van e-commerce. Een flexibele en toekomstgerichte oplossing die zeer interessant is voor bedrijven die aan storytelling willen doen.
In Shopware 6 staat namelijk de perfecte winkelervaring van je klanten centraal. Met een alles in één oplossing kun je verschillende producten via alle denkbare kanalen aanbieden. Zo ben je klaar voor bedrijfsoptimalisatie, klaar voor de internationale markt én klaar voor de toekomst.

Wat is Shopware?

Shopware is van origine een Duits open source e-commerce platform met een geïntegreerd Content Management Systeem (CMS).
De ondertussen erg populaire e-commerce oplossing is ontstaan in 2003, nadat twee broers een opdracht kregen om een shop systeem te ontwikkelen. In die tijd waren de oplossingen nog niet zo technisch en visueel, dus bouwden ze het zelf. Vervolgens zijn ze dit systeem gaan vermarkten als standaard product. Destijds had het bedrijf van de broers nog een andere naam, maar hier kwam in 2008 verandering in. Het bedrijf kreeg de naam van het product, Shopware AG.

In 2010 kwam de open source “Community Edition” op de markt. In de jaren erna nam de populariteit van het product snel toe, zo ook de ontwikkeling van het systeem. Tijdens de Shopware Community Day van 2012 werd Shopware 4 geïntroduceerd. Drie jaar later was dat Shopware 5 en in juli 2019 was de eerste release van Shopware 6.

Shopware groeit in een razendsnel tempo en dat is terug te zien in de cijfers. Zo zijn er wereldwijd al meer dan 100.000 tevreden klanten en al meer 40.000 downloads, sinds de release van Shopware 6. Vele bedrijven hebben zich al verbonden met de toekomstgerichte e-commerce software. Denk hierbij aan bedrijven zoals Philips, Aston Marton en Haribo, maar ook Nederlandse bedrijven zoals Imps & Elfs, Petrol, Heineken, Simon Lévelt & Nikkie.

Highlights Shopware

Compact en snel
Hoge conversie
Veel marketingmogelijkheden
Uitgebreide CMS mogelijkheden
Eenvoudig in beheer
SEO geoptimaliseerd
Een ultieme beleving voor je klanten creëren
Makkelijk uit te breiden
Kan snel gerealiseerd worden

Waarom Shopware 6?

Shopware 6 is begin dit jaar officieel gelanceerd en is daarmee de nieuwste en meest flexibele e-commerce oplossing. Een platform dat makkelijk geïntegreerd kan worden met andere systemen, en dus een perfecte aanvulling is op bedrijfsprocessen.
Ontwikkeld voor de toekomst, gericht op de internationale markt en gebaseerd op stabiele en betrouwbare technieken die voor een krachtige performance zorgen. En niet alleen de snelheid is verbeterd, maar ook de flexibiliteit en de gebruikerservaring.
Shopware 6 is ook minder complex dan zijn voorgangers en daardoor makkelijker te beheren. Het kan snel en makkelijk worden uitgebreid en/of aangepast, zodat je snel op marktveranderingen kunt reageren.Bovendien biedt het de perfecte voorwaarden om online shopping mogelijk te maken op de plaats waar mensen zich bevinden.
De focus ligt op groei, want alleen daarmee kun je blijven inspelen op veranderende klantbehoeften. Of je nu een starter bent of een gevestigd bedrijf met complexe processen, Shopware 6 is klaar voor elk denkbeeldig e-commerce scenario.

Vraag een Shopware demo aan

De voordelen van Shopware 6?

Nieuwe technologieën

Shopware 6 is een e-commerce software volgens de nieuwste technologische standaarden. Hierdoor is het krachtig, efficiënt én makkelijk om mee te werken.
Zo gebruikt het systeem enkel technieken die daadwerkelijk nodig zijn, wat zorgt voor een snelle laadtijd. En is het met de template-engine Twiq heel gemakkelijk om functionaliteiten in de webshop te hergebruiken, zonder ze keer op keer te moeten programmeren.
Ook is er een groot voordeel voor de bezoeker. Met de nieuwe zoekfunctie, gebaseerd op de techniek van Elastic, kun je namelijk razendsnel en realtime zoeken naar producten in de webshop.

API first

De techniek van Shopware 6 is zo gebouwd dat je op vrijwel elke functionaliteit kan inhaken. Zo kun je heel gemakkelijk een koppeling leggen met je, al dan niet bestaande, systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een PIM, ERP, CMS of PWA.
De API’s van Shopware 6 bieden je alle voorwaarden om in een continue veranderende e-commerce wereld altijd up-to-date te blijven.

Storrytelling

In Shopware 6 komen content en commerce samen, waardoor je nog beter op emotie en beleving kunt inspelen. Dankzij de shopping belevingswerelden is het voor het eerst mogelijk om een totaalervaring bij het winkelen te bieden, ongeacht het eindapparaat en kanaal. Hierdoor creëer je niet alleen een unieke merkbeleving, het werkt ook nog eens conversieverhogend!

Al je verkoopkanalen centraal

Met Shopware 6 bestuur je al je verkoopkanalen vanuit één oplossing. Dit maakt het makkelijker om ook buiten je webshop te verkopen. Je kunt namelijk vrij eenvoudig data naar externe marktplaatsen (bijv. Amazon) en social platforms (bijv. Facebook) versturen. Zo bereik je je klanten op de kanalen waar ze actief zijn.
Ook kun je heel gemakkelijk een multistore creëren door meerdere frontends te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je verkoopkanalen kunnen verschillen in assortiment, valuta en taal.

Schrijf je eigen regels

Met de Rule Builder van Shopware 6 kun je je eigen regels schrijven, beheren en toepassen. Hierdoor kun je automatische acties laten uitvoeren, zoals het tonen van verzendmethoden of betaalmethoden per klantsegment. En dit zonder aanpassingen in de kern te maken.

Migreren naar Shopware 6?

Heb je een bestaande webshop en wil je graag je data migreren naar Shopware 6? Wij kunnen je helpen met het migreren van je producten, klanten, orders en content.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.