Menu

End of life Magento 1.x – hoe nu verder?

Al sinds de release van Magento 2 was het duidelijk dat de ondersteuning voor Magento 1 op den duur zou stoppen. Magento wil met de nieuwe versie inspelen op een betere gebruikerservaring en een veiliger systeem, dat makkelijker doorontwikkeld kan worden. Daarom is er destijds besloten om de focus volledig op Magento 2 te leggen en de support voor Magento 1 af te laten lopen.
Op 6 september 2018 kondigde Magento in een blog aan dat de support van Magento 1 in juni 2020 stopt.

Ondanks dat 2020 nog heel ver weg lijkt, is het belangrijk dat deze datum niet wordt onderschat. De verwachting is namelijk dat veel bedrijven pas tegen het einde aan de bel trekken. Voor een goede begeleiding en tijdige overstap naar Magento 2, adviseren wij daarom om niet te lang te wachten.

End of life voor Magento 1, wat betekent dit voor jouw webshop?

Nu hoef je niet stel op sprong over te stappen naar Magento 2, maar het is wel belangrijk om te weten wat een zogeheten End of Life (EOL) nou eigenlijk voor jouw webshop betekent. De EOL van Magento heeft betrekking op 3 zaken: PHP versie support, Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise) en Magento Open Source (voorheen Magento Community).

PHP versie
Omdat de focus van de doorontwikkeling op Magento 2 ligt, is het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste technieken. Magento heeft er daarom voor gekozen om PHP 5.6 vanaf 20 juni 2020 niet meer te ondersteunen. De enige versie die vanaf dat moment wordt ondersteund is PHP 7.2.
Om je webshop met deze PHP versie te laten werken zijn twee dingen van belang. Allereerst moet de server up to date zijn met de laatste versie van PHP. Daarnaast is een update nodig. Magento zal dit in de vorm van patches uitbrengen.
Wanneer niet aan één van bovenstaande wordt voldaan, zal je webshop niet (goed) functioneren.

Magento Open Source
Voor Magento Open Source 1.5 tot 1.9 worden tot en met juni 2020 beveiligingspatches uitgebracht. Beveiligingspatches zijn een cruciale vereiste om je webshop veilig houden. Wanneer je webshop niet (meer) veilig is, dan is de kans aanwezig dat de gegevens van je klanten worden ontvreemd of zelfs je hele webshop wordt gehackt.

In het overzicht hieronder kun je zien voor welke versies er nog een beveiligingspatch wordt uitgebracht tot juni 2020.

Magento Commerce
Magento Commerce 1.9 t/m 1.14 zal tot 2020 ondersteund worden in de vorm van beveiligingspatches. Voor de versies 1.13 en 1.14 worden ook nog kwaliteits patches uitgebracht tot juni 2020.

In het overzicht hieronder kun je zien voor welke versies van Magento Commerce er nog een beveiligings- en kwaliteits patch wordt uitgebracht tot juni 2020.

Uiteindelijk is de End of Life voor Magento 1 het begin voor Magento 2. Jouw webshop gaat er in elk opzicht op vooruit én je bent meteen klaar voor de toekomst!
Wil je meer weten over Magento 2? Klik dan hier voor onze e-commerce oplossingen.

Ben jij er al klaar voor om over te stappen naar Magento 2?
Wanneer je dus met Magento wilt blijven werken, zit er eigenlijk niets anders op dan overstappen. Maar wanneer is nou het juiste moment voor jouw webshop? Dit hangt af van verschillende factoren. Ben je er bijvoorbeeld als bedrijf klaar voor om de stap te maken? Wil je de complete webshop migreren of pak je meteen de gelegenheid om met een schoon systeem te beginnen? En hoeveel tijd is er dan nodig om jouw webshop te migreren?

Een goede begeleiding tijdens overstappen is in onze ogen noodzakelijk. We hebben het namelijk niet zomaar even over een update. Versie 2 is namelijk compleet op de nieuwste technieken gebaseerd en dit zorgt ervoor dat we je webshop voor een groot gedeelte opnieuw moeten bouwen. Dit zeggen we niet om je bang te maken, maar om je een realistisch beeld van de situatie te geven. Maar wees gerust! Wij hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen Magento 2 en weten dus precies hoe we je kunnen helpen.

Om de overstap zo inzichtelijk en makkelijk mogelijk te maken, maken we gebruik van een migratie stappenplan. In dit persoonlijke plan beantwoorden we diverse vragen en werken we verschillende punten af. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

Ben jij er klaar voor om over te stappen naar Magento 2? We komen graag met jou in contact, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.