Menu

De vraag naar e-commerce oplossingen groeit, zo ook in de B2B markt. Waar eerder de orders via een accountmanager of per telefoon gingen, is er nu steeds meer behoefte om online te bestellen. Met Magento 2 helpen wij business to business bedrijven om deze stap te zetten.

Een B2B webshop is, net als een B2C webshop, goed te realiseren met Magento Open Source (voorheen Community). Het is gratis en biedt diverse basismogelijkheden. En wil je daar extra functies aan toevoegen, dan verzorgen we dat middels een module of maatwerk.

Heb je grotere ambities, dan gaan we aan de slag met Magento Commerce (voorheen Enterprise).
Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden, waardoor geen webshop hetzelfde is.

Inspiration Concepts is er dan ook voor alle groothandels, retailers, distributeurs en producenten die op zoek zijn naar een B2B e-commerce oplossing.

B2B webshop functies

Een B2B webshop heeft een aantal overeenkomsten met een B2C webshop. Voor beide oplossingen geldt dat relevante content en de customer journey van groot belang zijn.
Het verschil zit hem met name in het gebruik en in de functies. Hieronder noemen we een aantal veelvoorkomende Magento B2B functies.

Een B2B e-commerce omgeving is pas echt compleet na een integratie met je huidige systemen. Het koppelen van klantgegevens, productinformatie en voorraden zorgt namelijk voor optimale bedrijfsprocessen. Bovendien bespaar je hiermee veel tijd. Magento integreert met alle ERP, PIM en WMS systemen. Ook is het mogelijk om koppelingen te maken met verzend partijen zoals PostNL, DPD, UPS enz.
Voor de integratie van betaalmogelijkheden kun je bijvoorbeeld denken aan Ideal, Visa, Mastercard, Paypal en Bancontact.
Al deze mogelijkheden, en nog vele anderen, zorgen ervoor dat jij je klant een compleet service platform kunt bieden. En dat draagt dan weer bij aan jouw online succes!

Magento Commerce

Wil je meer dan 50.000 producten online zetten? Verwacht je grote omzetten of juist veel bezoekers? Ben je actief in meerdere landen? Of heb je nog andere commerciële wensen? Dan heb je de zekerheid nodig van Magento Commerce. Het flexibele e-commerce platform is niet alleen van naam veranderd (voorheen Magento Enterprise), maar is door de komst van Magento 2 ook nog eens sterk verbeterd. Daarnaast biedt deze betaalde editie net dat beetje meer voor jouw B2B webshop, vooral op het gebied van prestatie en schaalbaarheid. Ook zijn er veel interessante features en kan iedere functionaliteit worden ontwikkeld (maatwerk).