Magento migratie

Magento 2 is in de afgelopen jaren een groot begrip geworden in het e-commerce landschap. Ondertussen wordt er ook steeds meer gesproken over het einde van zijn voorganger, Magento 1, omdat er vanaf juni 2020 geen nieuwe updates meer worden uitgebracht. En als er geen nieuwe beveiligingsupdates worden uitgevoerd, worden systemen snel onveilig. Om deze reden adviseren wij iedereen met een Magento webshop over te stappen naar Magento 2.

Een upgrade naar Magento 2 is echter niet met één druk op de knop geregeld. Een Magento 2 webshop is namelijk compleet anders dan zijn voorganger en daardoor niet zomaar te realiseren met een update. Je webshop wordt weer helemaal opnieuw opgebouwd. Vervolgens is er een zogenaamde migratie voor nodig om alle data en functionaliteiten van je huidige webshop over te zetten naar een Magento 2 webshop. Dit proces neemt even wat tijd in beslag, maar daar krijg je wel een volledig nieuwe e-commerce omgeving voor terug.

Ik wil een offerte

Magento migratieplan

Op zoek naar een betrouwbare Magento partner? Bij ons begint overstappen met een goed plan. Je webshop wordt tenslotte helemaal opnieuw opgebouwd. We gaan daarom samen om de tafel om de stappen van het migratieplan door te nemen.
Dit is tevens een goed moment om na te denken over de toekomst, want je hebt nu de vrijheid om je webshop opnieuw vorm te geven. Zie het als een nulmeting, een nieuw begin.

Samen maken we een inventarisatie van je huidige webshop en beantwoorden we vragen als:

  • Wat voor data is er in de webshop aanwezig?
  • Welke modules zijn er? Zijn deze modules ook beschikbaar in Magento 2 of moeten we deze ontwikkelen?
  • Zit er maatwerk in de webshop? Zo ja, welke maatwerk functies neem ik mee?
  • Heb ik nieuwe maatwerk functies nodig?
  • Hoe gaat de migratie eruit zien?
  • Wat kan ik verwachten?

Aan de hand van bovenstaande vragen kan worden vastgesteld hoe we jouw webshop opnieuw kunnen opbouwen. Dat kan relatief eenvoudig wanneer alleen je data overgezet hoeven te worden. Denk hierbij aan klantgegevens, bestellingen, producten en categorieën. Wanneer je ook je huidige (maatwerk) functionaliteiten wilt behouden, dan is er meer nodig dan alleen een data migratie. Zo zijn bijvoorbeeld nog niet alle modules beschikbaar voor Magento 2, waardoor deze opnieuw ontwikkeld moeten worden. Hetzelfde geldt wanneer er koppelingen met een andere software gemaakt moeten worden. Uiteindelijk bepaald de hoeveelheid maatwerk de complexiteit van het migreren. Hoe minder maatwerk, des te sneller verloopt de migratie.

Inspiration Concepts helpt je met al je vragen over Magento migratie.

Bij ons is alles bespreekbaar!

Magento 2 portfolio

Al vele bedrijven profiteren van de voordelen van Magento 2. Hieronder zie je de meest recente cases.
Benieuwd naar al onze e-commerce oplossingen? Klik dan hier.

Hairaction

Hairaction

Magento B2C & B2B webshop

Bekijk case
Dry Ice Partners

Dry Ice Partners

Magento B2B webshop

Bekijk case