Menu

Wanneer je van Magento 1 naar Magento 2 wilt overstappen, noemen we dat een Magento migratie. Zo’n migratie is niet zomaar een kwestie van updaten.
Magento 2 is compleet anders dan zijn voorganger en dus moet jouw webshop opnieuw gebouwd worden. Maar geen zorgen, je neemt gewoon je data mee!
Met een volledige datamigratie zetten wij alle producten, orders, klanten en CMS pagina’s over naar een Magento 2 omgeving. Wil je ook nog de functionaliteiten uit je huidige webshop behouden, dan zorgen wij ervoor dat deze in je nieuwe webshop terugkomen.
Het is wellicht een grote stap, maar wel noodzakelijk aangezien Magento 1 sinds juni 2020 niet meer wordt ondersteund. Dit betekent dat je webshop snel verouderd, met alle gevolgen van dien.

Voorkom een onveilige webshop en vraag naar de mogelijkheden voor een Magento migratie

Neem contact op

Wij zorgen voor:

Een conversiegericht (re)design
Het behouden en overzetten van je bestaande data
Begeleiding gedurende het hele traject
Een soepele overgang naar Magento 2
Een snelle, stabiele en veilige nieuwe webshop

Hoe gaan we te werk?

Zoals bij elke nieuwe webshop gaan we gefaseerd te werk. Zo kunnen we stap voor stap jouw nieuwe webshop opbouwen. Dit geeft je ook meteen de mogelijkheid om na te denken over de toekomst, want je hebt nu de vrijheid om je webshop opnieuw vorm te geven.

We beginnen altijd met het in kaart brengen van jouw wensen en doelen. Dit is tenslotte het fundament van de nieuwe webshop.

Tijdens een inventarisatiegesprek proberen wij, aan de hand van een 12 stappenplan, een duidelijk beeld te krijgen van wat er gemigreerd moet worden en hoe de nieuwe webshop eruit moet gaan zien.
Mocht je zelf al een duidelijk beeld hebben van hoe de webshop moet gaan werken en welke (extra) functionaliteiten je daarbij nodig hebt, dan wordt dit ons uitgangspunt. Heb je nog niet overal over nagedacht? Geen zorgen, wij nemen alles stapsgewijs met je door.

Waarom Inspiration Concepts?

Waarom migreren?
Magento 1 wordt niet meer ondersteund door Adobe. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe (beveiliging)updates en bugfixes meer plaatsvinden. Je Magento 1 webshop zal hierdoor snel verouderen en onveilig worden. Dit kan een hoop nare gevolgen hebben. In onze blog benoemen we de belangrijkste risico’s.
Is een Magento migratie net zoals een update?
Nee, een migratie is niet zomaar met een druk op de knop geregeld. Magento 2 is compleet anders gebouwd. Dit betekent dat we je webshop helemaal opnieuw moeten bouwen.
Kan ik al mijn data meenemen?
Ja, dat is mogelijk. We kunnen alle producten, orders, klanten en CMS pagina’s van je huidige webshop overzetten naar een Magento 2 omgeving.
Hoelang duurt een Magento migratie?
Een gemiddelde Magento 2 webshop kan met 4 tot 6 maanden gerealiseerd worden, maar het ligt eraan hoe de migratie eruit gaat zien en wat voor wensen je hebt m.b.t. de nieuwe webshop. Uiteindelijk bepaalt de hoeveelheid maatwerk de complexiteit van het migreren. Hoe meer maatwerk, des te langer het duurt.
Wat kost een Magento migratie?
Vanwege de grote verschillen tussen Magento 1 en Magento 2, is het bouwen van een nieuwe webshop onontkomelijk. Je verhuist als het ware je hele winkel naar een nieuw onderkomen. De kosten van een migratie, het overzetten van al je data, hangt af van de hoeveelheid data die overgezet moet worden. Het bouwen van een nieuwe Magento 2 webshop gaat al vanaf € 15.800.- De prijs wordt bepaalt aan de hand van een stappenplan. Door middel van bouwstenen doorlopen wij de 12 stappen van ons stappenplan om vervolgens tot een richtprijs te komen.
Ik heb een bestaande webshop, maar dit is geen Magento 1 webshop. Kan ik dan toch migreren naar Magento 2?
Ja, dat kan. Wij kunnen je ook helpen wanneer je van een ander shopsysteem wilt overstappen en je data wilt meenemen.
Kan ik ook gewoon op Magento 1 blijven?
Dat is niet aan te raden. Er worden geen beveiligingsupdates meer uitgebracht, waardoor je webshop snel onveilig wordt. Steeds meer webshops vallen ten prooi aan hackers. Voorkomen is beter dan genezen!
Is mijn webshop na de migratie klaar?
Een webshop is zoals een winkel; het is nooit af. Met name onderhoud is van belang om te kunnen blijven draaien. Daarnaast wil je je shop ook blijven verbeteren en doorontwikkelen, zodat je klanten blijft aanspreken. Zij zorgen tenslotte voor jouw omzet. Als partner kunnen wij ook hierin ondersteunen. Lees op onze support pagina wat wij je kunnen bieden.