WordPress webshop

WordPress is niet alleen een systeem waarmee je heel eenvoudig content kunt beheren en waar je extra functies aan toe kunt voegen. Het is ook mogelijk om webshops te maken! We gebruiken hiervoor de WooCommerce plugin. Deze e-commerce plugin is speciaal ontwikkeld voor WordPress.

Door de vele mogelijkheden die WordPress te bieden heeft, kunnen wij jouw webshop helemaal aanpassen aan jouw wensen. Denk hierbij aan het implementeren van je huisstijl, toevoegen van webshop functies en het maken van koppelingen met externe systemen. Bovendien is jouw webshop altijd veilig, responsive en snel!

Ik wil een WordPress webshop

De voordelen van een WordPress webshop

WooCommerce staat bekend om zijn vormgeving en het gebruiksgemak en heeft met bijna 40% het grootste marktaandeel in de e-commerce branche. Het is dan ook niet voor niets dat zo’n 30% van alle online winkels op de webshop functie van WordPress draait. WordPress is namelijk een content management systeem (cms), met als groot voordeel dat je zelf heel makkelijk je content kunt beheren. Denk hierbij niet alleen aan het aanmaken en toevoegen van nieuwe pagina’s, blogberichten en nieuwsitems, maar ook het beheren van je afbeeldingen in een mediabibliotheek.

Met de WooCommerce plugin, profiteer je van nog meer extra’s:

Alles in eigen beheer
Alles in eigen beheer
Eenvoudig aan te passen en uit te breiden
Eenvoudig aan te passen en uit te breiden
Uitgebreide betalingsmogelijkheden
Uitgebreide betalingsmogelijkheden
Meerdere verzendingsmogelijkheden
Meerdere verzendingsmogelijkheden
Makkelijk te koppelen met je huidige systemen
Makkelijk te koppelen met je huidige systemen
Geoptimaliseerd voor zoekmachines (i.c.m. Yoast SEO plugin)
Geoptimaliseerd voor zoekmachines (i.c.m. Yoast SEO plugin)
Voorraad, betalingen en annuleringen overzichtelijk
Voorraad, betalingen en annuleringen overzichtelijk
Makkelijk je content laten vertalen (d.m.v. plugin)
Makkelijk je content laten vertalen (d.m.v. plugin)

WordPress koppelingen

Point Of Sale

Wanneer je als ondernemer te maken hebt met voorraden en orders, zoek je een cms dat koppelingen kan maken met de systemen die je daarbij gebruikt. WooCommerce biedt hier verschillende oplossingen voor. Zo kan de ondernemer met een fysieke winkel een koppeling met zijn kassasysteem maken. Deze koppeling zorgt ervoor dat je altijd up to date bent als het om voorraad en verkopen gaat, wel zo makkelijk.

Exact Online

Ook het beheren van je orders gaat gemakkelijker met een koppeling naar je eigen administratiesysteem. Een goed voorbeeld hiervan is Exact Online (online bedrijfssoftware voor boekhouden). Hierdoor heb je al je administratie in één overzicht en houd je meer tijd over voor andere zaken.

Shopping feeds

WooCommerce leent zich ook uitstekend voor marketingdoeleinden, zoals het promoten van je producten via diverse kanalen.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door feeds (kleine tekstbestandjes) te laden op grote platforms als Beslist.nl, Google Shopping en Bol.com. Hiermee vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je producten, maar wordt je ook beter gevonden.

Meer weten over de mogelijkheden van een WordPress webshop?

Waarom een WordPress webshop laten maken door Inspiration Concepts?

  • Altijd een unieke webshop
  • Een functioneel design dat aanzet tot conversie
  • Toegankelijk vanaf verschillende mobiele apparaten
  • Gebruiksvriendelijkheid ten top
  • Technisch geoptimaliseerd voor een snelle werking
  • Voldoet aan de eisen van Google

Hoe realiseren wij een WordPress webshop?

1. Inventarisatie

Aan de hand van een checklist inventariseren we jouw wensen. Elke webshop is anders en zo weten we zeker dat aan alles wordt gedacht. Aan de orde komen vragen als:
Heb je al een webshop?

  • Welke functionaliteiten heeft je webshop nodig?
  • Moeten we rekening houden met koppelingen of externe partijen?
  • Wat voor betaalsysteem wil je gebruiken?
  • Hoe zit het met logistiek en marketing?

2. Strategie bepalen

Jouw business vergroten. Dat is ons doel. We denken graag mee over alles wat jou daarbij kan helpen. Een nieuwe prijsstrategie bijvoorbeeld. Meerdere verkoopkanalen. SEO-of SEA-marketing.

3. Design

Ons WordPress design is gericht op conversie: het halen van jouw online doelen, zoals meer kopers. Behalve gebruiksvriendelijk moet je webshop daarom aantrekkelijk zijn. Het designproces vergt ongeveer 2 tot 4 weken. Pas als jij tevreden bent, zetten we de volgende stap.

4. Development

Minder zichtbaar, maar net zo belangrijk is de ‘achterkant’ van de webshop. WordPress development vraagt zo’n 4 tot 6 weken. Als je wilt, ontwikkelen we extra’s die helemaal zijn afgestemd op jouw bedrijf. Dan zijn we wel iets langer bezig.

5. Testen

Werkt alles zoals het moet? Dat onderzoeken we in deze fase. Nadat je bij ons je WordPress webshop hebt laten bouwen, kijken we naar belangrijke webpagina’s en bestellen testproducten. Foutjes worden uiteraard hersteld. Voor het testen trekken we ongeveer 2 weken uit.

6. Livegang

Altijd spannend als je een webshop hebt laten maken: hoe reageert ‘de buitenwereld’? Positief, daar gaan wij vanuit. Want we gaan pas live als alles werkt en volgens plan is uitgevoerd.

7. Support

Ontwikkelingen gaan razendsnel. En ze vragen vaak om een aanpassing van je webshop. Sluit daarom een SLA (Service Level Agreement) met ons af. Dan ben je verzekerd van een WordPress webshop die altijd up to date is. Wat bij de service is inbegrepen, bepalen we samen. Is alleen onderhoud voldoende of wil je bijvoorbeeld ook hulp bij je marketingwerkzaamheden?

Wil je het beste blijven halen uit je webshop?

Sluit dan een SLA (Service Level Agreement) met ons af.

WordPress portfolio

WordPress is al jaren erg gewild bij onze klanten en we hebben er veel ervaring mee. Je kunt ons dus met recht een WordPress expert noemen! Benieuwd naar al onze WordPress oplossingen? Klik dan hier.

Easy Living Portugal

Easy Living Portugal

WordPress website

Bekijk case
TilburgGeeft

TilburgGeeft

WordPress website

Bekijk case