Magento 2

Wereldwijd is Magento één van de meest gebruikte platforms voor e-commerce. Het in 2008 gelanceerde content management systeem (CMS) heeft vele gebruikers. Alleen Nederland telde begin 2016 al zo’n 24.000 Magento shops. Dat is het hoogste aantal per miljoen inwoners ter wereld!

Onze Magento 2 oplossingen

Wat is Magento?

Magento is een open source webshop pakket. Dat betekent simpel gezegd dat je ermee mag werken zonder bijvoorbeeld auteursrechten te betalen. Tegelijk is het een bijzonder professioneel platform. Magento is geschikt voor zowel grote als kleine webshops. Het is flexibel, volledig aan te passen aan jouw wensen en prima te integreren in je bedrijfsvoering. Door de manier waarop het systeem is opgezet, groeit het bovendien makkelijk met je bedrijf mee. Magento 2 is de opvolger van het populaire e-commerce platform en werd in november 2015 uitgebracht. Ondanks het grote succes van Magento, is de nieuwe webwinkel software anders ontwikkeld dan zijn voorganger. Dit heeft alles te maken met de snelle veranderingen in het e-commerce landschap. Het eerste platform voldeed gewoonweg niet meer aan de vraag van de groeiende markt, dus werd er een volledig nieuw systeem gebouwd. In Magento 2 staat de user experience centraal. Hierbij hoort een snel en stabiel systeem dat makkelijk in gebruik is. Een systeem dat gebaseerd is op de nieuwste technieken, zodat het efficiënter werkt en klaar is voor de toekomst.

Waarom Magento 2?

Sinds de beginjaren van Magento is er ontzettend veel veranderd, als het gaat om online aanwezigheid en het gebruik van (mobiele) apparaten. Maar ook op het gebied van techniek hebben er veel veranderingen en verbeteringen plaatsgevonden. Magento heeft hier, tot op zekere hoogte, updates voor door kunnen voeren. Maar na 9 jaar is er besloten om een volledig nieuw e-commerce platform te bouwen en daarmee langzaam afscheid te nemen van het verouderde systeem. Ondertussen zijn we bijna 4 jaar verder en komt de tijd om afscheid te nemen steeds dichterbij. Het systeem is stabiel en de technieken sluiten aan bij de standaarden van nu. Er worden steeds meer extensies en thema’s herschreven en ook is er recent nog een grote update geweest, waardoor we nu al in Magento 2.3 werken.

Inmiddels weten we dat Magento vanaf juni 2020 stopt met de ondersteuning van versie 1, dus wacht niet tot het laatste moment om over te stappen naar Magento 2!

Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze blog.

De voordelen van Magento 2?

Mobile first vs. responsive
Mobile first vs. responsive

Magento 2 is mobile first ontwikkeld. Dat wil zeggen dat het systeem eerst voor apparaten met kleine schermen is gerealiseerd en daarna pas voor desktops en laptops. Dit zorgt ervoor dat een webshop veel sneller kan laden en gebruiksvriendelijk is op alle soorten apparaten.

Verbeterde snelheid
Verbeterde snelheid

De prestaties van Magento 2 zijn duidelijk verbeterd. Dat is bijvoorbeeld goed te merken bij het laden van een pagina: dat gaat razendsnel. En snelheid is tegenwoordig erg belangrijk voor bezoekers, want die willen de ultieme gebruikerservaring. Daarnaast heeft het ook nog eens een zeer positief effect op je conversie.

Veiliger
Veiliger

Magento 1 was soms iets té open, wat de veiligheid niet ten goede kwam. De nieuwe versie dwingt developers meer één kant op, waardoor met name uitbreidingen en maatwerkoplossingen veiliger zijn. Zo worden er bijvoorbeeld eisen gesteld aan de kwaliteit van codes, waardoor de kansen op zogenaamde bugs kleiner geworden.

Zoekmachine vriendelijk
Zoekmachine vriendelijk

Magento 2 biedt meer mogelijkheden als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo zijn Google Analytics en Adwords standaard geïntegreerd in het nieuwe systeem. En met nieuwe features zoals Metatags, Microdata en Rich Snippets wordt het nog makkelijker om je webshop te optimaliseren.

Vernieuwde interface
Vernieuwde interface

Wat direct opvalt in Magento 2 is de vernieuwde en vooral gebruiksvriendelijkere interface. Zo is er meer overzicht door veranderingen in zowel de navigatiebalk als het dropdownmenu. En zorgt een splitsing van de beheerfuncties voor een duidelijkere structuur. De nieuwe layout maakt het aanmaken of aanpassen van producten eenvoudiger. Hierdoor wordt het beheren van je Magento 2 webshop een stuk gemakkelijker.

Veranderde bestandsstructuur
Veranderde bestandsstructuur

Een aantal veranderingen in de bestandsstructuur hebben gezorgd voor meer overzicht. Het beheren en aanpassen van modules is makkelijker geworden, omdat elke module nu een eigen map met bestanden heeft. Ook is het makkelijker gemaakt om bestanden veilig te houden. De nieuwe “pub” map zorgt er namelijk voor dat de root niet meer toegankelijk is met HTTP requests. Hierdoor kunnen wij codes beter beschermen tegen veiligheidslekken.

Verbeteringen in de betaalstructuur
Verbeteringen in de betaalstructuur

In Magento 2 is meer aandacht besteed aan de betaalprocedure. Zo hoeft de bezoeker nu nog maar twee stappen te doorlopen om te kunnen betalen, voorheen waren dat er zes. Daarnaast is er minder afleiding en is het aanmaken van accounts vergemakkelijkt. Dit zorgt niet alleen voor een betere shop ervaring van je klanten, het levert ook meer conversie op.

 Support
Support

In tegenstelling tot zijn voorganger, is Magento 2 begonnen aan zijn opmars en dat betekent dat Magento 1 op den duur niet meer ondersteund zal worden. Alles staat in het teken van het nieuwe e-commerce platform, want dat is gebouwd voor de toekomst. Met Magento 2 ben je dus nog vele jaren verzekerd van een snel en veilig systeem dat altijd up to date is!

Onze Magento 2 oplossingen

Magento 2 B2C webshop

Inspiration Concepts biedt vele mogelijkheden als het gaat om het maken van een Magento webshop. Of je nu een startende ondernemer bent of voor een gevestigd bedrijf werkt, wij hebben altijd een passende e-commerce oplossing. Zo kunnen we met een relatief lage investering al een professionele webshop maken.

Met onze instapklare e-commerce oplossing ben je klaar voor de toekomst. Een B2C webshop die voldoet aan alle basisbehoeften én makkelijk uit te breiden is met extra functionaliteiten, koppelingen enz. Er is van alles mogelijk.

Lees Meer

Magento 2 B2B webshop

Hoogste tijd voor een b2b webshop? Of toe aan de volgende stap in e-commerce? Met een Magento b2b webshop kun je je (vaste) klanten nog beter bedienen. Want Magento 2 maakt bestellen zo efficiënt mogelijk, voor jou én voor je klanten. We hebben tal van interessante Magento 2 opties voor de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen portaal voor iedere account, inclusief klantspecifiek aanbod en geïndividualiseerde bestellijst. Razendsnel reageren op offerteaanvragen is er ook één, net als (volledig) geautomatiseerde orderverwerking. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Lees Meer

Magento 2 migratie

Heb je al een Magento webshop? Dan is dit het moment voor een Magento 2 upgrade. Magento 1 wordt straks niet meer ondersteund. Dat betekent geen nieuwe updates meer. En je wilt natuurlijk niet met een verouderd systeem werken. Zo’n overstap is op den duur niet alleen noodzakelijk, het nieuwe systeem zit technisch veel beter in elkaar en presteert daardoor beter. Een upgrade naar Magento 2 is ook een goed moment om even stil te staan bij de toekomst. Waar wil je heen met je bedrijf? Is je webshop klaar voor je plannen? Zo vormt overstappen het startpunt voor verdere groei.

Lees Meer

Magento 2 portfolio

Al vele bedrijven profiteren van de voordelen van Magento 2. Hieronder zie je de meest recente cases.
Benieuwd naar al onze e-commerce oplossingen? Klik dan hier.

Hairaction

Hairaction

Magento B2C & B2B webshop

Bekijk case
Dry Ice Partners

Dry Ice Partners

Magento B2B webshop

Bekijk case