Menu

Magento 2 is de opvolger van Magento, één van de meest gebruikte platforms voor e-commerce. Een veelzijdige e-commerce oplossing, waarin de user experience centraal staat. Hierbij hoort een snel en stabiel systeem dat makkelijk in gebruik is.
Magento 2 is flexibel, volledig aan te passen aan jouw wensen en prima te integreren in je bedrijfsvoering. Door de manier waarop het systeem is opgezet, groeit het bovendien makkelijk met je bedrijf mee. Dit maakt Magento een efficiënte en toekomstgerichte e-commerce oplossing voor elke ondernemer.

Magento is een open source e-commerce platform, ontwikkeld door vrijwilligers in Culver City, Californië. Tot op heden het populairste e-commerce platform in Nederland. Bijna een vijfde van de e-commerce omgevingen draait op de e-commerce software. Daarmee heeft het overduidelijk het grootste marktaandeel in ons land.

De eerste versie van Magento werd in maart 2008 gepubliceerd.
Ondanks het grote succes, werd in 2015 een opvolger gelanceerd. Dit heeft alles te maken met de snelle veranderingen in het e-commerce landschap. De eerste versie van het platform voldeed gewoonweg niet meer aan de vraag van de groeiende markt, dus werd het tijd voor een nieuw platform.
Magento 2 is dan ook compleet anders ontwikkeld dan zijn voorganger. Het is een volledig nieuw systeem dat klaar is voor de toekomst.
In 2018 werd er officieel een End of Life voor Magento 1 aangekondigd. Sinds juni 2020 wordt Magento 1 niet meer ondersteund door Adobe, eigenaar van Magento Inc. sinds 2018.

Highlights Magento

Professioneel
Compleet
Modulair
Krachtig en snel
Eenvoudig in beheer
Zoekmachine vriendelijk
Uitgebreide mogelijkheden
Geoptimaliseerde checkout
Multistore ondersteuning

Magento is een complete, krachtige en gebruiksvriendelijke e-commerce oplossing.
De software is open source en kent een grote community van developers en gebruikers die het systeem samen steeds beter maken. Door die voortdurende ontwikkeling is Magento altijd technisch up to date, is er veel aandacht voor gebruiksgemak en zijn er heel veel verschillende modules beschikbaar. Hierdoor is je platform makkelijk uit te breiden en kun je stap voor stap steeds meer bedrijfsprocessen automatiseren. Bovendien is het goed te koppelen met de software waarmee je al werkt.

Samen bouwen aan jouw
e-commerce

Je kunt ons met recht een Magento specialist noemen. We werken er al sinds 2013 mee. En dat is niet voor niks. Door onze ervaring met maatwerkmogelijkheden, krijg je een webshop die geheel is afgestemd op jouw business. Zo kun je het beste uit je webshop halen.

Contact

De voordelen van Magento 2

Mobile first vs. responsive

Magento 2 is mobile first ontwikkeld. Dat wil zeggen dat het systeem eerst voor apparaten met kleine schermen is gerealiseerd en daarna pas voor desktops en laptops. Dit zorgt ervoor dat een webshop veel sneller kan laden en gebruiksvriendelijk is op alle soorten apparaten.

Conversiegerichte checkout

In Magento 2 is veel aandacht besteed aan de betaalprocedure. Zo hoeft de bezoeker maar twee stappen te doorlopen om te kunnen betalen, voorheen waren dat er zes. Daarnaast is er zo min mogelijk afleiding en is het aanmaken van accounts heel eenvoudig. Dit zorgt niet alleen voor een betere shop ervaring van je klanten, het levert ook meer conversie op.

Zoekmachine vriendelijk

Magento 2 biedt veel mogelijkheden als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo zijn Google Analytics en Adwords standaard geïntegreerd in het platform.
En met features zoals Metatags, Microdata en Rich Snippets wordt het nog makkelijker om je webshop te optimaliseren.

Voorraadbeheer

Een waardevolle uitbreiding van Magento (2.3) is Multi Source Inventory (MSI). Hiermee kun je meerdere voorraad bronnen aan een webshop koppelen, waardoor je met verschillende voorraadlocaties kunt werken. Zo is je voorraad altijd up to date.
Ideaal wanneer je bijvoorbeeld meerdere winkels, magazijnen en/of leveranciers hebt

Rapportages

Met de rapportages van Magento kun je heel cijfermatig je business runnen. Zo kun je bijvoorbeeld per dag je omzet bekijken, maar ook hoeveel je klanten hebben besteld. Bovendien kun je zo gemakkelijk bijhouden hoeveel retouren er zijn.
Dit geeft niet alleen meer inzicht, maar zorgt er ook voor dat je je webshop kunt bijsturen waar nodig. Hierdoor maak je ook nog eens optimaal gebruik van je marketing tools!

Samenwerkingen met partners

Magento werkt nauw samen met bepaalde partners die qua dienstverlening aansluiten op jouw e-commerce business. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om koppelingen te maken. Denk hierbij aan diensten zoals Analytics, Adwords en Yotpo.
Maar er zijn bijvoorbeeld ook meerdere partners op het gebied van verzending en betaling. Denk hierbij aan DHL, UPS, FedEx, Paypal, Klarna en AmazonPay.

Magento 2 B2B

Hoogste tijd voor een b2b webshop? Of toe aan de volgende stap in e-commerce? Met een Magento b2b webshop kun je je (vaste) klanten nog beter bedienen. Want Magento maakt bestellen zo efficiënt mogelijk, voor jou én voor je klanten.
We hebben tal van interessante Magento 2 opties voor de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen portaal voor iedere account, inclusief klantspecifiek aanbod en geïndividualiseerde bestellijst. Razendsnel reageren op offerteaanvragen is er ook één, net als (volledig) geautomatiseerde orderverwerking. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Lees meer over Magento B2B webshop

Magento 2 migratie

Heb je al een Magento webshop? Dan is dit het moment voor een Magento 2 upgrade. Magento 1 wordt niet meer ondersteund. Dat betekent geen nieuwe updates meer. En je wilt natuurlijk niet met een verouderd systeem werken. Zo’n overstap is op den duur niet alleen noodzakelijk, het nieuwe systeem zit technisch veel beter in elkaar en presteert daardoor beter.

Een upgrade naar Magento 2 is ook een goed moment om even stil te staan bij de toekomst. Waar wil je heen met je bedrijf? Is je webshop klaar voor je plannen? Zo vormt overstappen het startpunt voor verdere groei.

Lees meer over Magento migratie

Waar ben je naar op zoek?

Inspiration Concepts biedt alle bouwstenen die nodig zijn voor een goed functionerende webshop. Wij zijn er voor iedere ondernemer en hebben altijd een passende e-commerce oplossing. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op