Menu

Dry Ice Partners

Dry Ice Partners produceert en verkoopt droogijs en alle daaraan gerelateerde producten. Dit doen ze al meer dan 30 jaar voor diverse klanten en in verschillende vormen. Het hoofddoel is om, samen met hun stakeholders, te werken aan nuttige toepassingen van hernieuwbare CO2 en droogijs uit duurzame bronnen.

Klant

Dry Ice Partners

Resultaat Bekijk resultaat

Klantvraag

De vraag naar droogijs en -gerelateerde producten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dry Ice Partners zag deze groei en heeft ons daarom benaderd om een B2B webshop te ontwikkelen, zodat nieuwe en bestaande klanten makkelijker een bestelling kunnen plaatsen. Een van de belangrijkste punten was dat ze zowel droogijs als -gerelateerde producten konden verkopen en versturen. De uitdaging zat dus niet zozeer in de webshop zelf, maar in de logistiek.

Onze e-commerce oplossing

In verband met de wensen en het toekomstbeeld van Dry Ice Partners, hebben we er voor gekozen om een webshop te ontwikkelen op basis van Magento 2.
Op basis van een functionaliteitenlijst hebben we een roadmap gemaakt, met hieraan een tijdsplanning gekoppeld.
Om snel resultaat te boeken hebben we de belangrijkste functies gebundeld en ontwikkeld in een MVP (Minimum Viable Product) ofwel een eerste versie van de webshop.
Van hieruit wordt er doorontwikkeld.

Design

Omdat de webshop continu wordt doorontwikkeld, hebben we er voor gekozen om in eerste instantie de belangrijkste pagina’s te ontwerpen. Als basis hebben we gekozen voor de homepage en de productpagina. Gaandeweg zal er steeds meer data beschikbaar komen, wat we zullen gebruiken om bestaande en nieuwe pagina’s te ontwerpen/optimaliseren. Door deze aanpak zijn we niet gelijk gebonden aan een stramien en kunnen we in de toekomst nog heel makkelijk inspelen op nieuwe wensen.

Logistiek

Logistiek

De grootste uitdaging van de webshop van Dry Ice Partners is de logistieke afhandeling. Droogijs is een product wat onder gevaarlijke stoffen valt en mag dus niet zomaar verstuurd worden. Daarnaast kan droogijs niet overal naartoe verstuurd worden, omdat het om een product gaat wat smelt.

Omdat het mogelijk is om zowel droogijs als -gerelateerde producten te bestellen, zijn we op zoek gegaan naar een partij die de verschillende bestellingen kan afhandelen.
We hebben ervoor gekozen om met onze partner SendCloud te werken. Zij dragen zorg voor de gehele afhandeling van bestellingen. Door een externe logistieke partner te koppelen aan het SendCloud account, is het nu mogelijk om vanuit het portaal zowel de normale als de droogijs bestellingen te verwerken.

Administratieve afhandeling

Door gebruik te maken van het betaalsysteem van onze partner Mollie, kan Dry Ice Partners wereldwijd hun producten verkopen. Door Magento uit te breiden met maatwerk kunnen we restricties opleggen aan de betaalmethodes. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om buiten Nederland droogijs te bestellen en te laten bezorgen.