WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) en bestaat sinds 2003. In de beginjaren werd het veel gebruikt voor blogs, maar tegenwoordig worden er ook websites en webshops mee gemaakt. Dat het een betrouwbaar en populair CMS is, blijkt wel uit de cijfers. Ruim 29 % van het internet gebruikt WordPress.

Ik wil een offerte

Voordelen WordPress

In een CMS kun je eenvoudig de inhoud (content) van je website of webshop veranderen of aanvullen, ook zonder technische kennis. Dit maakt het een stuk makkelijker om het systeem te leren en beheren.

Een ander groot voordeel van WordPress is dat het een open source systeem is. Dit houdt in dat het voor iedereen toegankelijk is en dat je zelfs mee kunt helpen aan de verbetering ervan. Hierdoor ontwikkelt WordPress zich niet alleen veel sneller dan andere systemen, maar biedt het ook nog eens tal van mogelijkheden en functionaliteiten. Daarom werken wij vaak en graag met WordPress. Wij kennen alle ins en outs en blijven altijd up to date. Je kunt ons dus met recht een WordPress expert noemen!

Tot slot nog enkele voordelen van WordPress op een rijtje:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Aanpasbare thema’s
 • Veel functionaliteiten (plugins)
 • Zoekmachine vriendelijk
 • Relatief goedkoper dan andere webshops
 • Krachtig
 • Snel
 • Veilig
 • Vooruitstrevend
Voordelen

WordPress webshop

WordPress is niet alleen een systeem waarmee je heel eenvoudig content kunt beheren en waar je extra functies aan toe kunt voegen. Het is ook mogelijk om webshops te maken! We gebruiken hiervoor de WooCommerce plugin. Deze e-commerce plugin is speciaal ontwikkeld voor WordPress.

WooCommerce staat bekend om zijn vormgeving en het gebruiksgemak en heeft met bijna 40% het grootste marktaandeel in de e-commerce branche. Het is dan ook niet voor niets dat zo’n 30% van alle online winkels op de webshop functie van WordPress draait.
WordPress is namelijk een content management systeem, met als groot voordeel dat je zelf heel makkelijk je content kunt beheren. Denk hierbij niet alleen aan het aanmaken en toevoegen van nieuwe pagina’s, blogberichten en nieuwsitems, maar ook het beheren van je afbeeldingen in een mediabibliotheek.

Met de WooCommerce plugin, profiteer je van nog meer extra’s:

 • Alles in eigen beheer
 • Eenvoudig aan te passen en uit te breiden
 • Vele mogelijkheden in designs, plugins en themes beschikbaar
 • Meerdere opties voor SEO
 • Uitgebreide betalingsmogelijkheden
 • Meerdere verzendingsmogelijkheden
 • Voorraad, betalingen en annuleringen overzichtelijk
 • Makkelijk je content laten vertalen (d.m.v. plugin)

Door de vele mogelijkheden die WordPress te bieden heeft, kunnen we jouw webshop helemaal aanpassen aan jouw wensen. Denk hierbij aan het implementeren van je huisstijl, toevoegen van webshop functies en het maken van koppelingen met externe systemen. Bovendien is jouw webshop altijd veilig, responsive en snel!

Wil jij een webshop die er fantastisch uitziet en makkelijk te beheren is? Dan is WordPress ideaal voor jou!

Benieuwd naar de voordelen voor jouw onderneming?

Wij geven gratis advies!

Wat is er mogelijk in een WooCommerce webshop?

Wanneer je als ondernemer te maken hebt met voorraden en orders, zoek je een cms dat koppelingen kan maken met de systemen die je daarbij gebruikt. WooCommerce biedt hier verschillende oplossingen voor. Zo kan de ondernemer met een fysieke winkel een koppeling met zijn kassasysteem maken. Deze koppeling zorgt ervoor dat je altijd up to date bent als het om voorraad en verkopen gaat, wel zo makkelijk.

Ook het beheren van je orders gaat gemakkelijker met een koppeling naar je eigen administratiesysteem. Een goed voorbeeld hiervan is Exact Online (online bedrijfssoftware voor boekhouden). Hierdoor heb je al je administratie in één overzicht en houd je meer tijd over voor andere zaken.

WooCommerce leent zich ook uitstekend voor marketingdoeleinden, zoals het promoten van je producten via diverse kanalen.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door feeds (kleine tekstbestandjes) te laden op grote platforms als Beslist.nl, Google Shopping en Bol.com. Hiermee vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je producten, maar wordt je ook beter gevonden.

Een uniek WordPress design

Het uiterlijk van je webshop bepaalt je uitstraling en is dus erg belangrijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor je WordPress design.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één van de vele thema’s. Het voordeel van deze thema’s is, dat ze makkelijk en snel te installeren zijn. Toch kiezen wij hier niet voor, omdat het niet helemaal aansluit bij de vraag van onze klanten.
Uiteindelijk wil elke klant een unieke webshop, die zowel snel als responsive is en kiezen ze voor functionaliteiten die niet standaard in een thema zitten.
Wij maken daarom samen met onze klant een ontwerp en zetten dit om naar een thema. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit garanderen en heb jij altijd een uniek webshop design.

Een expert in WordPress development

Door actief deel te nemen aan de grote community van WordPress, helpen we mee aan de ontwikkeling van het systeem. We kunnen hierdoor beter inspelen op de behoeften en ambities van onze klanten. Niet alleen willen klanten een snelle webshop, ook de vraag naar complexe maatwerk oplossingen wordt steeds groter. Dit betekent dat er goed moet worden nagedacht over de functionaliteiten.
Nou is het zo dat er voor veel functionaliteiten een plugin bestaat. Een plugin is een klein programma dat je aan WordPress kunt toevoegen. Dit kunnen relatief simpele plugins zijn, zoals een contactformulier of (evenementen) agenda. Maar er zijn bijvoorbeeld ook plugins voor de optimalisatie van je webshop.

Helaas merken we vaak dat plugins een negatief effect hebben op de laadtijd van een webpagina. Wij kiezen er daarom voor om bepaalde functionaliteiten zelf te ontwikkelen. Door deze technische optimalisatie bevorderen wij niet alleen de snelheid, maar ook de vindbaarheid van jouw webshop.